Det er så hyggelig med nye medlemmer som skriver presentasjoner!

2014 blir et spennende år, og det er svært hyggelig at nye medlemmer stadig melder seg inn. Her er presentasjonen til Lise Evjen:

Jeg heter Lise Evjen, er 41 år, bor i Tomter i Østfold, og er nytt medlem i turhestforeningen.

Jeg har ridd siden jeg var barn, bl.a. Søgne ridesenter, Ekeberg rideskole, senere hest på for, enda senere riding av løpshester for gallopptrener.

Jeg har eid hest i flere år, startet noen få stevner i dressur og i distanse (turrittklasser), og har også deltatt noe på westernclinics og diverse treninger med og uten hest.

De siste årene har jeg kun ridd på tur, men siden våren 2013 og pr i dag deltar jeg på sprang/dressur eller feltrittstrening på Blixland i tillegg til turriding.

Målet mitt med å drive med hest er å kose meg, ha det gøy, og å bli et bedre hestemenneske. Veien er målet og veien blir til mens jeg går. Jeg blir aldri utlært, blir stadig overrasket over hvor mye jeg ikke kan, og har etterhvert begynt å få et annet syn på hest og det å holde hest. Det hesten forteller meg er sant, den lyver aldri.

Hesten jeg rir er en fullblodshoppe, eid av Gry Trulsrud, står på Kråkerud i Tomter, heter Les Sessie, og er 10 år gammel.
Hun er selvsagt  den flinkeste og vakreste av dem alle. I 2014  har jeg ambisjoner om at vi skal starte dressurstevne og etterhvert Knøttecup – men det er for opplevelsen i seg selv og for den mentale treningen, ikke for premiering.
I tillegg rir jeg også noe på søsteren hennes, Super Trooper, som snart er 4 og under innridning.

Jeg gleder meg til alle spennende hesteting som skal skje i 2014 og håper vi får mulighet til å bli med på et par av klubbens turer.

Hilsen Lise og Les Sessie

Anneli og Dance

Jeg er en 15 år gammel jente som eier en nydelig hest som heter Ghost Dance, en varmblods hoppe 🙂 Jeg meldte meg på i Østfold Turhestforening fordi både jeg og Dance er veldig glade i lange turer med mange andre mennesker og hester! Vi elsker å løpe i full galopp, men også og skritte rolig på skogs stier. Vi har hatt hest i familien siden jeg var 2 år, men Dance er min første egne hest som jeg fikk når jeg var 12 år 🙂 Vi ser frem til å være med på mange morsomme turer og arrangementer! 

Anneli og Dance 🙂

Jeg har hatt min kaldblodstraver i 14 år, og nå er han jammen blitt 17 år

Jeg heter Ann-Mari og er ei frøken på 30. Jeg har drevet med hest hele livet og har havnet på et veldig naturlig og allsidig hestehold. Hestene mine går pr dags dato på utegang (hele året) og er barfothester. Jeg har hatt min kaldblodstraver i 14 år, og nå er han jammen blitt 17 år. Spik er en dominant og klok hest, han har gitt meg mange utfordringer som har sørget for en god del av min utvikling kan man si 😉
Videre har jeg ei shetlandshoppe på 10 år på for. Har henne på 3. året nå. Hun er allsidig, uredd og har et fantastisk lynne. Om ei uke får jeg en ny hest til gards, ei 7 år gammel dølahoppe fra Sogn. Ettersom jeg driver med både kjøring av det meste av redskap og riding i tide og utide er det på tide med litt fornyelser. Om vinteren jobber jeg i skauen med hesten, og Spik er som sagt en godt moden mann som ikke lengre skal være nødt til å dra de tyngste lassene. På sikt har jeg håp om å få kjørt disse to i tospann.
Jeg flyttet til Rømskog august i fjor, så jeg er ikke så innmari kjent enda. Men har mine runder i skauen her, så det kommer seg. Jeg har i all hovedsak lagt sprang og dressurskoene på hylla, og ble rett så glad da jeg kom borti et turhestelag i omegn. Fantastisk! Dog jeg har travle dager så håper jeg å få tatt meg tid til å bli kjent med likesinnede.
Jeg venter spent på ny hest, koser meg med det vante og ønsker dere alle en trivelig sensommer…

Med hilsen
Ann-Mari Bakketun

Anne Lise fra Gressvik

Hei, Har hatt interesse for hest siden jeg var liten. Har holdt på med forskjellig innen hest i perioder av mitt liv. Nå går det mest som hobby,kos og turer. Vi er en hestefamilie. Min datter på 15 og jeg deler en irsk sportsponni. Hun driver litt med sprang, dressur og koseturer og slikt. Jeg driver også å lærer meg litt dressur, men liker å jobbe dressur fra bakken, er også interessert i naturall horsmannship og vært på kurs i Alvdal uten hest. Hesten/ponnien vår er 19 år og i superform, han er snill som dagen er lang og heter Gunnar. Han blir heit i galopp og på sprangbanen, noe vi prøver å jobbe/finne nye løsninger på. Jeg er veldig glad i å ri turer, kose meg i naturen og med hesten. Vi har også en liten hund vi pleier å ha med på tur. Min yngste datter på 8 rir en welsh mountain ponni som ho låner innimellom, hun er litt forsiktig av seg så vi tar det litt rolig. Målet er å få en flott nybegynner ponni til henne som både kan ries og kjøres med. Jeg har lenge hatt lyst til å dra til svartskogen å låne hest og prærievogn, eller rideturer i fjell og vidder. Et stort ønske er faktisk å ri norge rundt. Titter hele tiden etter nye veier og stier for å komme seg på tur. Finner noe, men hadde jo vært flott å få dele deres kart, kunnskap og erfaringer.

  Hilsen Anne Lise, Tina, Vilde, Gunnar og Felin

Kaldblodige, flekkete, hårete, snille

Vi har et idyllisk lite småbruk på Slitu (mellom Askim og Mysen) hvor vi bl.a driver med et hobbyoppdrett av tinkere, såkalte sigøynerhester (kaldblodige, flekkete, hårete, snille). For øyeblikket har vi 2 tinkerhopper, hvorav den ene er drektig og venter føll i slutten av mai 2011. I tillegg har vi også 3 små prikkete mini-ponnier (mor, far og barn). Så vi har litt dilla på flekker og prikker

?Vi? er Camilla og Lars, og lille Peter på 1 år. I tillegg til hestene har vi noen høner, et par geiter, snart kommer 3 griser, og så har vi selvsagt hunder (to flotte Bearded Collier – labbetusser), og noen katter som fanger rotter og mus. Vi koser oss på den lille farmen vår, og har stadig besøk av venner med barn, for her kan de oppleve å være sammen med masse forskjellige dyr. Vi har alltid en kaffeskvett på kanna, så her er det bare å ta seg en tur og hilse på

 

Hilsen
Camilla Carcary og Lars Altenborn

Her ser dere Lukas og meg

Hei her ser du meg og Lukas, jeg heter Ann-Helen Lier og bor for tiden i Hemnes i Aurskog-Høland men er egentlig ekte «Askiming». Jeg jobber nå hos Hansen & Dysvik (interiørkjede) i Askim men starter i ny stilling hos Askim frukt og bærpresseri 1.4.og gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer der.
Etter mye leting fant jeg Lukas i Kristiansand for 4 år siden. Jeg hadde bestemt meg for å kjøpe en «lett» hest men endte opp med en blanding av kaldblods og døl… men det var den berømte kjemien da… og når den kommer spiller ikke tyngden noen rolle og Lukas er jo ganske lett på foten da 😉 Han er en herlig hest med masse personlighet. Vi er ihuga turkompiser og trives best i skog og mark. Lukas var ikke særlig veldressert når jeg fikk han men etter 3mnd hos Knut i Drammen som lærte han hvordan han skulle oppføre seg fikk jeg en ny hest, han er fortsatt litt rampete men det er bare gøy. Han ble sent innridd og hadde stort sett fått gjøre som han ville. Hos Knut lærte vi mye begge to og det var vel verd pengene.
Vi har vært med på 2 langturer med ØTF og er klare for Dragonrittet. Forrige sommer tok jeg med Lukas på en ukes fjelltur i Rondane med utgangspunkt fra Sulseter på Vinstra, en helt fantastisk tur og det blir ikke siste fjelltur for oss.
Jeg har hatt Lukas på utegang hele tiden og det fungerer helt topp for oss. Han liker seg best ute og har aldri vært syk. Nå går han sammen med ei hoppe og 17 sauer, et herlig syn 🙂
At ØTF ble startet har beriket turridningen og vi har fått mange fine turer og veldig mange fine turvenner både 2 og 4bente. Gleder oss til turene fremover. Da sees vi 🙂

Hilsen Ann-Helen  

Var det firer dem kalte det?

                                                   

Østforld turhestforening krysser fylkesgrensen

Jeg heter Kjersti Hartig, er veterinær av yrke og paragrafrytter i Mattilsynet. Der jobber jeg først og fremst med animalske næringsmidler og drikkevann. Jeg er bosatt i Sørum, Akershus, men er opprinnelig fra Sarpsborg med familiære røtter i Rakkestad. Jeg har ridd «i alle år», kun hobbybasert. Egen hest kjøpte jeg første gang i 2004 etter at barna var kommet til. Nåværende hest heter Amo og er en ni år gammel kaldblodsvallak. Han har måttet foreta det berømte hoppet etter Wirkola, da jeg var så uheldig å miste den forrige hesten i beinbrudd. Amo tok utfordringen og vi er et godt innarbeidet team idag. Han er snill og grei, kald i hodet, men med glimt i øyet og kan finne på noen skøyerstreker innimellom. Vi rir mest på tur, men kjører også gjerne og har deltatt på noen små stallstevner. Familien kjøpte for et par år tilbake et gammelt småbruk i Eidsvoll og benytter det som fritidsbolig. Der er det et fantastisk turterreng som Amo og jeg utforsker sommerstid. Han er en utmerket turhest som går på med friskt mot i all slags terreng. Jeg har alltid vært glad i naturen og stortrives med å kunne kombinere hest og natur. Jeg visste at det fantes en aktiv gjeng med turryttere i Østfold, og gleden var stor da jeg endelig fant dere. Det var fantastisk moro å være med på Herregaardsrittet i fjor, slike turer skal det bli flere av.

  Kjersti

Ihuga hestedame

Ihuga hestedame som elsker å ri på tur i skog og mark, og lage mat til mange.
Jobber som dagelig leder på Blixland Hestesenter hvor du kan få undervisning, overnatting og god mat, og er styremedlem i foreningen.
Blixland Hestesenter har fasiliteter til å ta i mot grupper og selskaper med og uten hest.

                                                                                      Annka

Hestejente

Jeg heter Eirin, en voksen »hestejente» som endelig har tatt til fornuft og begynt med gamp igjen. I 20-årene sluttet jeg med hest, og gjorde helt andre ting.  Et dårlig valg, det skal aldri skje igjen! Én dag i uken gir jeg min kjære ridelærer grå hår, i forsøket på å lære sprang og dressur, på fantastiske Blixland Hestesenter. Jeg elsker å hoppe! Skrekkblandet fryd….  Juni 2010, var med på helgetur til Sutern. Jeg kjente ingen, men ble tatt imot med åpne armer. Super gjeng!! Kaster meg gjerne med på tur igjen, om noen har en gamp til overs. Gleder meg til våren!

 

 

 

                                                  Eirin