Stengt vei – rettmessig utført?

Nå har vi en viktig sak pågående, les mer her fra dagens Smaalenenes Avis (klikk på linken)

Joda, vi har det mye moro med turer, sammenkomster og felles hygge. Men det kanskje ikke alle har fått med seg er at vi jobber kontinuerlig med fri ferdsel i landskapet. Kulturlandskapet gror igjen: færre gårder driver med dyr og beiter og stier blir ufremkommelige. Vi trenger alle medlemmer vi kan få, også de som ikke bor i nærheten og kan være med på turer. Men vil du støtte oss i det politiske arbeidet vi gjør?

Meld deg inn under fanen: Bli medlem øverst på siden her. Velkommen som medlem!

Årsmøte 2015

Årets årsmøte blir søndag 15. mars på Bilitt gård like ved Hobøl kirke. I år byr vi på middag, omvisning på Bilitt gård og smien til Petter Fargam og kanskje en overraskelse eller to. Hold av datoen, mer info kommer på mail til alle medlemmer.

Velkommen til et nytt år med nye muligheter!

Årets auksjon på Suteren 18. oktober!

I fjor hadde vi en auksjon på Suteren. Det var utrolig artig, vi koste oss med mat, godt drikke og en auksjon med utropspriser man ikke har sett maken til… Nå gjentar vi auksjonen, og satser på at dette vil bare vokse og bli et årlig event.

Slik gjøres det: alle kan ta med egne varer som de setter et minimumsbeløp på. Lister med beskrivelse av produkt (husk størrelse) og minimumspris leveres ved ankomst. Går budene over minimumsbeløp tilfaller overskytende sum foreningen (Suteren) I år vil også www.hestedekken.no og www.smarthest.no komme med både premier til loddsalg samt ha hyggelige priser til alle som kommer. Så her kan du gjøre noen gode kupp på både brukte og nye varer! Ta med kontanter, og gjerne småpenger.

Auksjonen starter lørdag 18. oktober ca. kl. 15.00 men Suteren er åpen fra kl. 13.00. Påmelding til lenewh@online.no eller ring 92443433 ved spørsmål. Ta med mat og drikke, og vil du overnatte er det bare hyggelig! Ta da med sovepose.

Dette er nest siste aktivitet i år, en tur i november planlegges også. Nærmere info kommer om turen.

Håper vi sees på Suteren, hjertelig velkommen!

Det er sol, varme og et fantastisk vårvær!

Er det noen som kjenner at det begynner å «rykke litt i ridelysten»? Vi vil selvsagt fortsette med turer, arrangement og sammenkomster på Suteren og andre steder. Er det noen ønsker du har som medlem? Vi har snakket om et hengertreningskurs. Noen interesse for det?

Vi tar gjerne imot forslag eller ønsker om å ha hyttevakt på Suteren med turer.Ta kontakt med Lene på lenewh(@)online.no

Dette ser ikke så verst ut, eller hva:

Hest i trafikken

Som de fleste har fått med seg er hest i trafikken et hett tema om dagen. Den tragiske ulykken i Aurskog-Høland har fått massiv omtale, og nå ser det virkelig ut til at det skjer noe. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har invitert til lyttermøte som var 5. mars. Dette møtet var nestleder Øivind Gryteland på, og han vil sikkert gi litt informasjon om dette på årsmøtet 16. mars.

Her kommer noen linker til Nationen som har fulgt saken tett:

http://www.nationen.no/samferdsel/travselskapet-ulykken-er-veldig-spesiell/

http://www.nationen.no/reportasje/kjoretoy-pa-fire-bein/

http://www.nationen.no/samferdsel/solvik-olsen-vil-gjennomga-regler-for-hest-i-trafikk/

http://www.nationen.no/samferdsel/onsker-offentlig-utredning-om-hest-i-trafikken/

Østfold Turhestforening i Rakkestad under langturen Østfold på langs i 2009

Med på lyttermøtet satt igang av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen var representanter fra NRYF, Norsk hestesenter, Hest og Helse, Norsk Islandshestforum, Østfold Turhestforening, Norsk Jockeyklubb og Det Norske Travselskap.

Fotograf Kristin C. Hauge

I etterkant av møtet har Marie Hatlevoll (journalist på hest.no) hatt et intervju med Øivind Gryteland:

http://www.hest.no/article.html?news.nid=11940#.UxnZUvl5Mms

Gledelig jul!

Tiden går jammen fort, nå er det snart juleften. Året 2013 har bydd på mye i foreningen, selv om vi kom litt tregt igang. Det har vært hyttevakter på Suteren med flotte turer, mye god mat og bading med hestene. For ikke å snakke om flotte turer og til og med gitarspill! Suteren er et vakkert sted å være, så om du ikke har vært der enda kan det absolutt anbefales. Langturen i år ble også lagt til Suteren, og det var så hyggelig at så mange kom.

I år hadde vi også auksjon på Suteren, og flere fikk med seg noen gode kupp der. Det vil vi ha som en årlig tradisjon, alltid hyggelig å ha noen aktiviteter uten hest også, så alle som vil kan komme. Vi har jo flere medlemmer med unghester, og transport er et problem vet vi. Husk at oppslagstavlen er for alle medlemmer, så om det er en tur du ønsker å være med på kan oppslagstavlen brukes som et fora for å høre om noen har en ledig plass.

Siden Dragonrittet i 2011 har Aggerhusiske Ridende Jæger-corps vært veldig aktive i år, med oppvisning på både arrangementet «Hest i sentrum» med Det Ridende Politi og NRYF som arrangører. I tillegg defilerte en 4’er for 3 løp på Momarken travbane, og det er vi invitert til å gjøre igjen den 22. mars 2014 under Unionstravet. I tillegg var vi representert i Spydeberg, så vi har allerede hatt noen oppdrag. Vår kjære Erik Ragnar Petersen gikk bort i høst, og en 4’er stilte også i hans begravelse. For de som ikke kjente til han så var Erik Ragnar den eldste nålevende dragon som fortsatt satt til hest. Han var 90 år da han red sammen med oss under «Hest i sentrum». En 4’er dro også til Stavsmartn og var med i opptoget. Der fikk vi 3. premie, veldig moro! Vi trente mye i år, og fortsetter med treninger i 2014. Har du lyst til å være med? Nysgjerrig på hva dette er? Ikke nøl med å ta kontakt, jo flere kokker jo mere moro!

 

 

 

 

 

 

 

Jeg håper vi får et like godt 2014 som 2013 med turer, aktiviteter og mye moro. I 2014 er foreningen også 5 år, et aldri så lite jubileum! Vi må nok gjøre noe ut av det, synes en feiring er på sin plass. Takk til alle som har bidratt, vært med på turer, er med på dugnader, og ikke minst styret og aktivitetskomiteen for deres innsats. Vi glemmer heller ikke de som er medlem for å støtte oss, arbeidet med ridestier er ikke glemt og mulig vi får et gjennombrudd i 2014. Spennende!

Med ønske om en riktig god jul, og alt det beste i det nye året!

Takker alle for en hyggelig førjulsmiddag på Blixland.

God mat og hyggelig selskap preget foreningens førjulsmiddag på Blixland. Det ble snakket løst og fast om turer som har vært og arrangemanger som planlegges.

Først ut, med mindre årsmøtet kommer i mellom, blir en is og slededag hvor vi ønsker å se på hvilke aktiviteter vi kan leke med om vinteren, sleder, snørekjøring, riding selvfølgelig, osv.Og for ikke å glemme sosialt samvær med felles eller medbragt mat. Dette blir ca begynnelsen av februar.