Aktiviteter i 2020

NB! Grunnet smittesituasjonen har Turhestforeningen måttet kansellere alle aktiviteter frem til sommeren. Dette betyr at den årlige løvsprett-turen samt alle planlagt ARJC-treninger utgår. Dette er naturligvis fryktelig trist. Vi satser fortsatt på å få gjennomført langturen i Hallingdal.

Inntil videre håper vi alle våre medlemmer holder seg trygge og friske, og får kommet seg ut på tur med medlemmer av egen husstand. Nyt våren!

Riktig godt nytt år til alle gamle og nye medlemmer!

Jubileumsåret 2019 ble avsluttet i stor stil med gratis julebord, der det også ble delt ut refleksvester med foreningens logo fra vår nye profileringspartner. På sosiale medier har det i ettertid kommet mange flotte bilder av refleksvestene i bruk – fortsett gjerne å sende dem inn!

2020 har så langt vært et mørkt, vått og glatt år. Mens dere sitter i januarmørket og ser hestene skli som bambi der ute, kan det være godt å tenke frem mot planlagte aktiviteter i år.

Foto: Ellen Klaveness
Fra langturen 2019. Foto: Ellen Klaveness

Årsmøte avholdes 25. februar kl. 18:30, i trenerbua på Momarken travbane. Kaffe og enkel servering mens vi tar unna det formelle, og avslutter med hesteprat utover kvelden. Betalende medlemmer har møte- og stemmerett. Invitasjon er sendt ut på mail – ta kontakt dersom du ikke har fått. Frist for å sende inn saker eller forslag er 1. februar.

Løvsprett-turen avholdes tradisjon tro den første helgen i mai. Løvsprett-turen er foreningens årlige tur for å markere sesongstart. Våre medlemmer bytter på å ha vertskapet, og legger opp en rute for å vise andre rundt i sitt turterreng. Turen er som regel på et par timer, med en god rast og bålkaffe. Mer detaljer kommer etter hvert.

Ellen Klaveness inviterer til heisatur i Ringsakerfjellet i juni, når forholdene ligger til rette for det. Kun for øvede ryttere. Invitasjon kommer etter hvert!

Langturen 2020 har vært fulltegnet i lang tid. Vi har nå klart å få holdt av noen ekstra rom på Rødungstøl Høyfjellshotell, med depositumsfrist 1. februar. Det betyr at vi har rom for noen få ekstra deltagere! Påmelding kan gjøres her. Påmelding er bindende, og depositum på kr. 1000 må betales innen 1. februar – dette gjelder alle som har meldt seg på.

I 2020 vil det også holdes ARJC-treninger igjen. Det Aggerhusiske Ridende Jægercorps er en av foreningens nisjeaktiviteter, der det er opprettet et forum for å å drive med kavalleriridning. ARJC har tidligere hatt betalte oppdrag ved forestillinger og markeringer – trykk på lenken over for å se noen beretninger og bilder fra våre tidligere aktiviteter. Det er ikke enda fastsatt oppvisninger i 2020, men det blir mulig oppvisning i Sarpsborg-området i juni. Først og fremst er AJRC en mulighet til treninger i kontrollerte omgivelser der du kan ha det gøy med å lære kvadrilje-ridning og gi hesten din miljøtrening i absolutt særklasse. Treningene er åpne for alle medlemmer, men av innøvings- og sikkerhetshensyn, må de som ønsker å delta på oppvisninger forplikte seg til treningene. Vi kommer til å avholde treninger en gang i måneden fremover, alle sammen fra kl. 12:00 på Heen skole i Eidsberg:

Aggerhusiske Ridende Jægercorps
  • 9. februar
  • 8. mars
  • 19. april
  • 10. mai
  • 7. juni

Vi minner samtidig på muligheten for å invitere andre medlemmer til tur, som vi håper mange vil benytte seg av. Ingen tur er for lang eller kort, for utfordrende eller kjedelig! Vi har medlemmer fra alle bakgrunner.

Mer informasjon om videre aktiviteter kommer etter hvert! Vi vil ønske alle våre nye medlemmer velkommen og håper å se både kjente og nye fjes på aktiviteter i 2020.

Hest i sentrum med ARJC

For tredje året ble vi invitert til Det Ridende Politi sitt arrangement Hest i sentrum. Det er så stas å få ri i Oslo’s gater med tillatelse fra politiet. Vi rir rundt og reklamerer for arrangementet, og det er utrolig mange som besøker politiets staller og anlegg. Veldig flott at de har en slik dag og åpner opp for publikum. Besøk gjerne facebooksiden Politihestens venner på Facebook.

I år slo vi på stortrommen og red ned hele Karl Johansgate og på Slottsplassen. Joda, vi får da jammen være med på mye moro i denne foreningen! Vi var 11 stk som ble med: sersjant Erik med Lene, Gro Anita og Sissel på sin firer, korporal Sidsel med Marianne, Alli og Ann-Heidi på sin firer, og korporal Ole med Shantee og Jon på sin firer. Takk for en herlig dag! Og takk til Amalie og Alexandra som løp halve Oslo rundt for å fotografere oss.

Tusen takk til Politiet ved Drude Fogh og Cecilie Røer for at vi fikk komme, all oppfølging og en absolutt strålende dag! Etter endt oppdrag fikk vi også en rask omvisning på stallen, og hilste på de flotte hestene de har. Vi håper vi blir bedt med flere ganger, dette er gøy!

Åpen trening på Momarken med ARJC

Har du hørt om Aggershusiske Ridende Jæger-corps? Vi vekket til live kavaleriet fra 1814 og har hatt mange flotte oppdrag. Nå har vi en åpen trening 26. og 27. september på Momarken travbane. Vi møtes mellom 10.30 og 11.00 foran stall 4, nedenfor salmaker Johansen. Har du lyst til å være med og se hva dette er? Møt opp og bli med på en hyggelig dag. Ta med lunch og drikke, vannbøtte og høy til hesten. Vi starter 11.15 og avslutter ca. 16.30. Gi beskjed til Lene på lenewh alfakrøll online.no for påmelding. Treningen er gratis. Ønsker du å være med videre i ARJC krever det medlemskap i Østfold Turhestforening, men la oss først se om dette er noe for dere.

Velkommen til en hyggelig dag på Momarken!

Her et bilde fra vår siste opptreden, på Hamar domkirkeodden 6. september. Foto: Kjetil Simonsen

Siste oppdrag i år for ARJC ble på historisk grunn: Stavsplassen under Stavsmartn

24.-26. oktober dro vi 9 stk med 8 hester til Stavsmartn for årets siste oppdrag.

Det har vært en fantastisk helg, med en helt unik oppvartning fra Svein Austlid og alle andre på Stav. Vi har blitt mottatt på en fantastisk måte og har hatt en super avslutning på grunnlovsjubileet. Fest 3 dager til ende hører jo med? Og en ekstrapremie var at vi vant martnsopptoget i klassen tradisjon.

Veldig hyggelig at folk setter pris på oss og det vi har gjort for alle falne soldater. De bør hedres og æres, og vi håper det har kommet frem.

Vil samtidig takke alle sponsorer, støttespillere, alle som har booket oss inn for oppdrag og ikke minst alle de ridende soldater som er med og har bidratt til at vi har opplevd et helt spesielt år. Men ARJC lever videre, nye planer legges.

Takk til Rolf som har tatt alle bildene!

Aggershusiske Ridende Jæger-corps hittil i 2014

De totalt 20 stk som er med i ARJC har virkelig fått oppleve mye i år. Fra første oppdrag på Momarken travbane hvor vi defilerte under Unionstravet, Hest i sentrum i Oslo i regi av Oslo Ridende Politi og NRYF, slaget på Lier skanse i Kongsvinger med 250 re-enactmentfolk i uniformer som elsket å skyte enten det var musketter eller kanoner, skuespill i Spydeberg og ikke minst eskorte av HKH Kronprinsen og Kronprinsessen, også i Spydeberg. For å nevne noe, vi har vært med på mer. Se bilder og samlefiilm i link, filmen er selvsagt laget av Kjetil Simonsen.

Det har vært utrolig moro så langt, og vi er ikke ferdige. I helgen er vi booket av Norsk Hestesenter for oppvisning på Dyrskun. Det blir nok det største oppdraget publikumsmessig med ca. 70.000 besøkende de dagene det varer. Vår opptreden er på lørdagen, og vi gleder oss stort. Så blir det Stav under Stavsmartn siste helgen i oktober.

Se også filmen her: ARJC fra mars til august

August begynner på Lier og fortsetter på Spydeberg

Slaget på Lier er det første arrangementet Aggershusiske Ridende Jæger-corps deltar i etter sommerferien, deretter går det nærmest i ett tom. 14 august. Etter Lier er det Grunnlovsrittet som ender med 3 dager teater fra 8. til 10. og 14.08 på Spydeberg prestegård samtidig med et par andre opptredener på Vegger gård og Langnes skanse. Så om du ikke er med og rir, så er det mye å se på, første halvdel av august.

VELLKOMMEN!

Fortløpende info på FB om Slaget på Lier 2014

Tusen takk til Skoies!

Hele Aggershusiske Ridende Jæger-corps har blitt til etter iherdig jobbing fra prosjektleder Øivind Gryteland. Han har samlet sammen over 200.000,- i sponsorpenger fra kommuner, FAKT og andre. Dette har resultert i at vi har fått sydd opp komplette  uniformer. Og når vi er så flotte, så hadde det vært fint om hestene også kunne vært uniformert med utstyr fra 1814. Etter god hjelp og bildedokumentasjon fra oberstløytnant Tore K. Gransæther fikk vi vite hvordan det så ut på den tiden.

Edmund på Skoies var med på spons fra første stund, og takket være han har vi nå komplett utstyr til hest også. Spesialbestilte trinser anno 1814 har han tryllet frem, og jeg må si det er ekstra staselig når vi er ute på oppdrag nå.

Tusen takk til Edmund på Skoies og alle andre sponsorer!

Bilder fra Bowim skanse i Spydeberg, Eidsvoll og Hest i sentrum. ARJC på oppdrag! Bilder av Kjetil Simonsen og Lene W. Hanski

Første offisielle oppdrag i 2014

Da er Aggerhusiske Ridende Jæger-corps igang med grunnlovsjubileet. Dette er noe vi har jobbet med siden 2011 og Dragonrittet, så dette er stort for oss. Første oppdrag i år med hest var å defilere for alle løp på Momarken travbane under Unionsløpet 22. mars. Øivind og Erik satte opp leir dagen før, så alt var klart da vi ankom lørdag morgen. 13 hester møtte opp, og flere fikk prøvd seg på banen. Kjetil Simonsen lagde en film fra dagen som kan sees her. Han har også tatt alle bilder. Unionstravet 2014 Om noen lurer på hva man skal bruke som tilleggsutstyr for å ha med seg ting under oppdrag, så har Kjetil lagt ut diverse linker med tegninger og oppskrifter på diverse vesker under oppslagstavla. Skal vi holde stilen, så skal vi holde stilen!
Unionstravet 2014

Om noen lurer på hva man skal bruke som tilleggsutstyr for å ha med seg ting under oppdrag, så har Kjetil lagt ut diverse linker med tegninger og oppskrifter på diverse vesker under oppslagstavla. Skal vi holde stilen, så skal vi holde stilen!

Aggershusiske Ridende Jæger-corps på Stavsmartn

26.10.2013 dro Erik, Sidsel, Gro Anita og Lene til Stavsmartn med en 4’er. Dette for å reklamere litt for neste år, og hvem vil vel ikke oppleve Stavsmartn? Vi deltok i opptoget som gikk fra Tine og inn på Stavsplassen. Veldig moro å være med på dette, og en super miljøtrening for hestene. Skal vi kanskje stille med en divisjon til neste år, som en avslutning på 2014? Får vi med 16 stk tro?

 

Fotograf: Bjørg Glemmestad og Solveig Erica Wiger.

Trening for Aggerhusiske Ridende Jæger-corps

Etter sommeren setter vi i gang med treninger for Aggerhusiske Ridende Jæger-corps. Er du nysgjerrig og lurer på hva dette er? Eller har du lyst til å bli med? Ta kontakt med Øivind Gryteland på mobil 92 45 35 27. Treningen den 7. september er avlyst, men ny trening blir første helgen i oktober, lørdag eller søndag.

Dette er kjempegøy, og vi merker at hestene har veldig godt av denne treningen. Det er fortsatt ledige plasser, og planene for 2014 ekspanderer stadig. Vil du være med på noe historisk, så meld din interesse til Øivind. Man kan også være med som vanlig ridende, uten å være med i kompaniet.

Bilde fra oppvisning fra Akershus festning tidligere i år. Foto: Alexandra Martinsen