Aktiviteter i 2020

NB! Grunnet smittesituasjonen har Turhestforeningen måttet kansellere alle aktiviteter frem til sommeren. Dette betyr at den årlige løvsprett-turen samt alle planlagt ARJC-treninger utgår. Dette er naturligvis fryktelig trist. Vi satser fortsatt på å få gjennomført langturen i Hallingdal.

Inntil videre håper vi alle våre medlemmer holder seg trygge og friske, og får kommet seg ut på tur med medlemmer av egen husstand. Nyt våren!

Riktig godt nytt år til alle gamle og nye medlemmer!

Jubileumsåret 2019 ble avsluttet i stor stil med gratis julebord, der det også ble delt ut refleksvester med foreningens logo fra vår nye profileringspartner. På sosiale medier har det i ettertid kommet mange flotte bilder av refleksvestene i bruk – fortsett gjerne å sende dem inn!

2020 har så langt vært et mørkt, vått og glatt år. Mens dere sitter i januarmørket og ser hestene skli som bambi der ute, kan det være godt å tenke frem mot planlagte aktiviteter i år.

Foto: Ellen Klaveness

Årsmøte avholdes 25. februar kl. 18:30, i trenerbua på Momarken travbane. Kaffe og enkel servering mens vi tar unna det formelle, og avslutter med hesteprat utover kvelden. Betalende medlemmer har møte- og stemmerett. Invitasjon er sendt ut på mail – ta kontakt dersom du ikke har fått. Frist for å sende inn saker eller forslag er 1. februar.

Løvsprett-turen avholdes tradisjon tro den første helgen i mai. Løvsprett-turen er foreningens årlige tur for å markere sesongstart. Våre medlemmer bytter på å ha vertskapet, og legger opp en rute for å vise andre rundt i sitt turterreng. Turen er som regel på et par timer, med en god rast og bålkaffe. Mer detaljer kommer etter hvert.

Ellen Klaveness inviterer til heisatur i Ringsakerfjellet i juni, når forholdene ligger til rette for det. Kun for øvede ryttere. Invitasjon kommer etter hvert!

Langturen 2020 har vært fulltegnet i lang tid. Vi har nå klart å få holdt av noen ekstra rom på Rødungstøl Høyfjellshotell, med depositumsfrist 1. februar. Det betyr at vi har rom for noen få ekstra deltagere! Påmelding kan gjøres her. Påmelding er bindende, og depositum på kr. 1000 må betales innen 1. februar – dette gjelder alle som har meldt seg på.

I 2020 vil det også holdes ARJC-treninger igjen. Det Aggerhusiske Ridende Jægercorps er en av foreningens nisjeaktiviteter, der det er opprettet et forum for å å drive med kavalleriridning. ARJC har tidligere hatt betalte oppdrag ved forestillinger og markeringer – trykk på lenken over for å se noen beretninger og bilder fra våre tidligere aktiviteter. Det er ikke enda fastsatt oppvisninger i 2020, men det blir mulig oppvisning i Sarpsborg-området i juni. Først og fremst er AJRC en mulighet til treninger i kontrollerte omgivelser der du kan ha det gøy med å lære kvadrilje-ridning og gi hesten din miljøtrening i absolutt særklasse. Treningene er åpne for alle medlemmer, men av innøvings- og sikkerhetshensyn, må de som ønsker å delta på oppvisninger forplikte seg til treningene. Vi kommer til å avholde treninger en gang i måneden fremover, alle sammen fra kl. 12:00 på Heen skole i Eidsberg:

Aggerhusiske Ridende Jægercorps
  • 9. februar
  • 8. mars
  • 19. april
  • 10. mai
  • 7. juni

Vi minner samtidig på muligheten for å invitere andre medlemmer til tur, som vi håper mange vil benytte seg av. Ingen tur er for lang eller kort, for utfordrende eller kjedelig! Vi har medlemmer fra alle bakgrunner.

Mer informasjon om videre aktiviteter kommer etter hvert! Vi vil ønske alle våre nye medlemmer velkommen og håper å se både kjente og nye fjes på aktiviteter i 2020.