Løvsprett-turen 2024

Årets Løvsprett-tur går av stabelen 11. mai

Turen er gratis, og kun for medlemmer, men
ikke-medlemmer har mulighet til å få bli med oss på EN tur, for å kjenne på om dere liker oss og vil melde dere inn!

Det blir i år igjen en rolig skrittetur i et flott turområde i regi av Shantee Andreassen.
Frammøte kl 12.00 i Jansbergveien 47, Mysen
Ta med niste og drikke.
Send en SMS til Shantee for påmelding.
Tlf: 90229801

Velkommen skal dere være!

OBS! Værforbehold

Løvsprett-turen er vel gjennomført:

Vi hadde oppmøte hos Shantee Andreassen i Trømborg kl 1200.

Rei ut ca 1230. Vi blei totalt 10 personer med på turen. Solen skinner, blå himmel, og god stemning på damene og hestene, kan det bli mer perfekt. Vi rei til Øyvind Grytland på Pyth i Eidsberg for matpause. Han hadde 2 beiter og 4 tomme bokser, så alle fikk slappet av.

Vi tok den korteste veien hjem da både vi og hestene var litt sliten. Tilbake hos Shantee kl 1800. Turen blei på 17,7 km. Totalt ridetid uten pause var 4,29 timer. Shantee og Annette takker for oppmøte.

Trykk på bilde for å se hele.

Tekst og bilder Annette Bråten

Langtur til Rødungstøl 2024

Her kommer informasjon om sommerens langtur!

Også i år blir langturen på Rødungstølen. Ledere for turen er Jon Hamre og Erik Bredeg.

Ankomst er satt til onsdag 31 juli og hjemreise søndag den 4 august.

Prisen vil bli kr 5500,- for fire døgn på tomanns rom, kr 200,- ekstra per døgn for enkeltrom. Dette innbefatter frokost, lunsjpakke og tre retters middag. I prisen er det også med beite for hestene. Det er mulig å ha med ektefelle/samboer for samme pris. Turen vil også være åpen for ikke-medlemmer. Maksimalt antall deltagere er satt til 22.

Påmelding på tlf. til Jon Hamre, mob.: 91597138 (ring eller send sms) innen 1. mai!

Tur, bruksridning og rytterfest 9-10 september 2023

Østfold turhestforening inviterer til en real hestehelg på Heen i Eidsberg den 2. helgen i september. Kostnad for deltagelse hele helgen er kr. 250,- Det er mulig å delta på kun deler av arrangementet.

Oppmøte lørdag 9/9 kl. 13:00 på Pyth (Pythveien 136). Vi rir en tur på 1-2 timer i variert terreng i rolig tempo. Åpent for alle.

Lørdag kveld: Rytterfest, hvor foreningen står for mat. Ønsket drikke medbringes selv. Det er overnattingsmuligheter på Pyth for både hest og mennesker. Festen er forbeholdt foreningens medlemmer.

Søndag: Felles frokost. Ta med egen frokostmat. Bruksridning på Heen fra ca. kl. 11. Åpent for alle.

Videre detaljer er sendt ut på epost. Påmelding direkte til Toril. Ta kontakt med styret dersom du ikke har mottatt invitasjon!

Neste aktivitet etter rytterhelgen, er den årlige løvfallsturen, som er berammet til andre helg i oktober. Mer informasjon kommer.

Invitasjon til langturen 2023

Det er med glede Østfold turhestforening kan invitere til langturen 2023: Også i år med utgangspunkt i det fantastiske turterrenget rundt Rødungstøl høyfjellshotell i Ål, Hallingdal. I år er det 4 fulle døgn på Rødungstøl, til en rimelig pris fremforhandlet av foreningen.

Påmelding i skjema nederst på siden.

Informasjon om programmet:

Frammøte på Rødungstøl onsdag 2 august på ettermiddagen og hjemreise søndag 6 august etter frokost.
Middag serveres ca kl. 19, så det er fint om dere er fremme til middag.
Turen koster 5400 kroner (200 kr i tillegg pr. natt for enkeltrom) og innbefatter 4 fulle døgn på Rødungstølen. Frokost, matpakke, tre retters middag og beite til hestene er inkludert i prisen. Ønskes tidligere ankomst ved Rødungstøl, f.eks for å ta dagsturer på egenhånd i forkant, er dette mulig. Dette koster 1350 pr. døgn.
Beite til hestene rett utenfor døra. Dersom din hest ikke kan gå i flokk, så må du ha med stolper og tråd til egen innhegning. 
Turen arrangeres for betalende medlemmer av Østfold turhestforening. Meld deg inn her om du ikke allerede er medlem.

Det blir 3 fulle dagsturer i området Hallingskarvet/ Reinskarvet, under ledelse av vår erfarne turleder Jon Hamre. Hestene må være normalt godt trent og tåle ca. 2.3 mil i fjellterreng.
Du trenger å ha med klær for all slags vær, saltasker og gjerne en termos.
I tillegg er det viktig at alle hestene som går med sko, er skodd rett før start eller max 3 uker før turen. Alle deltagere må ha med seg en for-sko og en bak-sko som passer på sin hest. Turleder Jon kan ordne påsetting av tappsko underveis.
Bindende påmelding innen 1 mars. Faktura for depositum på kr. 1500 sendes ut etter 1. mars. Din påmelding er bekreftet når depositum er betalt.
Restbeløpet, kr 3900 pluss ev tillegg for singelrom vil komme ca 25 mai.

Styret vil kontakte deg for å bekrefte detaljer, suppler gjerne i kommentarfelt

Langturen 2022 vel gjennomført

Østfold Turhestforenings langtur i 2022 er over.

Torsdag red vi vegen langs Rødungen et stykket før vi tok innover mot Reineskarvet. Her var vi oppe på 1356 moh.

Rast ved Eitrestølen, med Reineskarvet i bakgrunnen. Foto: Sissel Norbeck Moen

Regnet kom akkurat når vi rastet. Tilbake red vi også i kjente spor, over fossen. Tuen var på 18.6 km.

Foto: Øystein Sariberget

Fredagens tur gikk til Fagerdalen støl, hvor vi får oppleve ekte stølsliv med dyr, og stølskost. Denne gangen også, valgte Jon en ny rute over fjellet. Vi red over brua som vi fant i fjor, også fulgte vi toppene bortover. Koste oss noen timer på Fagerdalen støl, med spekemat og rømmegrøt, pils og en liten cowboystrekk. Litt ny bri på hjemvegen også.

En spennende dag på hesteryggen. 23.1 km.

Lørdag red vi ut via Bergsjøstølen, og helt inn til Hesthovdstølen. Så dro vi inn i fjellet, over Store Natten 1235 moh. Videre red vi over Mørehovda. Rastet ikke langt unna Eitresstølen, og red samme vei hjem som på torsdag. 18.5 km.

Alt i alt en super langhelg, med mange nye bekjentskap. Litt mere vind enn ønsket, men heldigvis lite nedbør. Vi gleder oss alle til neste tur.

Søndag ble frokosten spist og gjerdene tatt ned og vi forlot Rødungstøl ca. 10:30 på formiddagen. Takk til alle som deltok og var med på å skape god stemning på denne turen, og spesiell takk til Jon og Erik for planlegging og nok en gang vellykket gjennomføring!

Invitasjon til Løvsprett-turen 2022

Foreningens årlige Løvsprett-tur går i 2022 av stabelen på Jeløya! Løvspretten markerer for oss at tursesongen er i gang, og er en hyggelig og avslappet anledning til å møte andre fjes i foreningen.

Når: 7. mai 2022, oppmøte kl. 10:30.

Parkering ved ridehallen på stall Jegersberg. Adresse Nesveien 466, 1514 Moss. Ta første til venstre og kjør til ridehallen.

Turen blir på ca 20 km, og det blir mye klatring. Litt grus og asfaltvei. Det blir få muligheter til fart.

Ta med nistemat og gjerne en kaffetermos eller annen medbragt hygge.

Koronarestriksjonene er oss forbi, men det er likevel fint om dere sier ifra til Sissel om dere kommer, så vi vet antallet.

Langturen 2022

Foto: Ellen Klaveness

Påmelding er åpnet til langturen 2022! I år avholdes langturen igjen i Ålsfjella, med utgangspunkt i Rødungstøl høyfjellshotell. Dato er satt til 3-7. august. Det blir tre fulle dagsturer i området Hallingskarvet/Reineskarvet.

Pris: 4450 kroner (150 kr i tillegg per natt for enkeltrom), og innebefatter 4 fulle døgn på Rødungstølen. Frokost, matpakke, tre retters middag og beite til hestene er inkludert i prisen.

Turen arrangeres for betalende medlemmer. Innmelding kan gjøres her (årskontigent kr. 300).

Påmeldingsfrist 15. februar. Plassene pleier å rives unna, så her gjelder det å være rask på labben. Regning på depositum kr. 1000 sendes ut etter 15. februar, og må være betalt for at påmeldingen skal være gyldig.

Styret vil kontakte deg for å bekrefte detaljer, suppler gjerne i kommentarfelt

Praktiske detaljer

Fremmøte på Rødungstøl onsdag 3. august på ettermiddagen. Middag serveres ca. kl. 19, så det er fint om dere er der til da. Hjemreise 7. august etter frokost.

Beite til hestene er rett utenfor døra. Dersom din hest ikke kan gå i flokk, må du ha med stolper og tråd til egen innhegning.

Det blir tre fulle dagsturer i området Hallingskarvet/Reineskarvet. Du trenger å ha med klær for all slags vær, salvesker og gjerne en termos. I tillegg er det viktig at alle hestene som går med sko, er skodd rett før start eller maks 3 uker før turen. Planlegg godt med egen hovslager. Alle deltagere må ha med seg en fremsko og en baksko som passer til sin hest (ta gjerne med fra et gammelt sett). Vår turleder Jon setter på mistede sko. Alle som møter med barfothest, må ha med egnede løsninger (dvs godt tilpassede boots).

Bindende påmelding innen 15. februar, depositum på kr. 1000 refunderes ikke. Husk at medlemskontigenten også må være betalt.

Restbeløpet, kr. 3450 pluss evt. tillegg for singelrom, vil komme ca. 25. mai.

Dersom turen allerede er fulltegnet vil du få tilbud om å stå på venteliste.

Aktiviteter i 2022

Foto: Ellen Klaveness

Østfold turhestforening ønsker alle våre medlemmer et riktig godt nytt år.

2021 ble et aktivt år. Planlagt moro på isen i februar måtte avlyses pga dårlig føre, men en vellykket Løvsprettur ble det i Knapstad-området, med flere nye fjes. Tur i Spydeberg i juni som en del av å få i gang «tursirkelen» igjen. Langturen i Hallingdal var som alltid svært vellykket, også her med mange nye fjes. Det er gledelig å se at så mange får øynene opp for langtur med hest.

Hytta Suteren ble leid inn for en helg i august, med felles ridetur og sommerfest. Løvfallsturen gikk av stabelen i Herland. Det var planer om å dra i gang brukstrening på Momarken, men dette måtte dessverre avlyses pga for få påmeldte og vanskeligheter med logistikken. I stedet fikk vi flere vellykkede treninger i bruksridning på Heen. Året ble rundet av med julebord. Vi har med andre ord klart å avholde svært mange og vellykkede aktiviteter tross åpenbare utfordringer. Foreningen har i 2021 fortsatt å jobbe aktivt med ferdselsrettigheter til hest.

Nå ser vi frem til et aktivt 2022. Flere aktiviteter vil bli planlagt i løpet av sesongen, men så langt er det følgende i kalenderen:

  • Årsmøte 2. februar
  • Løvsprettur 1. helg i mai
  • Langturen 2022 går av stabelen 3-7 august. Invitasjon sendes ut separat
  • Løvfallstur 2. helgen i september

Vi ser frem mot en sommer hvor vi igjen kan være sammen og nyte fine rideturer. Østfold turhestforening er kjent for et godt miljø med stor takhøyde, mye latter og moro og mange fine turer på hesteryggen som gir varige og gode minner. Vi ser med glede at det er økende stemning for langturene våre. Vi håper at mange, både de som kjenner oss fra før og dere som lurer, men ikke enda har tatt sjansen på å bli kjent med oss, tar turen til årsmøtet for å bli kjent og høre mer.

Langturen 2021 – Ålsfjella


Første dagen var det spådd nedbør, så Jon valgte en trygg rute, i tilfelle tåka skulle komme. Vi red ut via Bergsjøstølen og hekt inn til Hesthovdstølen. Så dro vi inn i fjellet, over Store natten 1235 moh. Videre red vi over Mørehovda. Da kom regnet. Vi måtte stoppe for å slå på en sko og lete etter en boots, så da spiste vi lunsj i salen. Turen gikk videre i regnvær. Raskeste veien til Bergsjøstølen og hjem. Turen var på 19,1 km. Ganske våte hele gjengen.
Fredagens tur gikk til Fagerdalen støl hvor vi får oppleve ekte stølsliv med dyr og stølskost. Denne gangen også, valgte Jon en ny rute over fjellet. Noe som ble både spennende, morsomt og ganske slitsomt for hestene. Vi red veien innover langs Rødungen, holdt til venstre og fant en spennede bro!

Foto: Marianne Ilgutubråten

Videre gikk turen over fjellet. Her ble det litt leting etter stier mellom myrene, men gutta loset oss trygt fram til Fagerdalen. Høyeste punkt 1262 moh.

Foto: Unni Elisabeth Roll

Vel framme på Fagerdalen ble det både øl og rømmegrøt, spekemat og div sveler. Som vanlig en cowboystrekk i sola.

Foto: Kjetil Guriby Huuse

Etterpå tok vi grusveien hjem. Hesten var slitne i beina etter å ha gått i lyng og krattskog.

Lørdag red vi samme vegen, langs Rødungen men tok innover mot Reineskarvet. Her var vi oppe på 1356 moh. Turen var på 25,7 km. Vi rastet på Eitrestølen. Så red vi hjem, fortsatt i oppholdsvær.

Søndag ble frokosten spist og gjerdene tatt ned og vi forlot Rødungstøl kl, 10 på formiddagen. Akkurat når regnet kom tilbake
Takk til alle som deltok og var med på å skape god stemning på denne turen,
Og takk til Jon og Erik for planlegging og nok en gang vellykket gjennomføring!

Foto: Tom Thorvaldsen
Foto: Tom Thorvaldsen

Invitasjon til Løvspretturen 2021

Løvsprett-turen, foreningens årlige tur for å markere sesongstart, går i år av stabelen søndag den 16. mai. Turen er på cirka 4.5 timer gjennom terreng i Hobøl og Spydeberg, i alle gangarter.

Vi har pause halvveis, så ta med grime og leietau, og matpakke. Kaffetermos i salveskene skader heller ikke. Vi rir hovedsakelig på grus, skogsveier, og bittelitt asfalt. Ved dårlig vær korter vi inn turen noe og holder oss kun på grusveier.

Vel møtt! Vi gleder oss til å ta dere med på tur i nærområdet vårt. Hilsen Marianne og Lene

Hvor: Nordenga gård, Lippestadveien 160, 1825 Tomter.
Tidspunkt: Oppmøte 11:00, vi sitter klare i salen 11:30.
Parkering: På ridebanen
Turen egner seg for: Middels til øvede ryttere – terreng og flere gangarter.
Påmelding: Gratis, men av hensyn til smittesporing må alle registrere seg i påmeldingsskjemaet under. Vi forholder oss til gjeldende regler og anbefalinger, og ser frem til et smittevernvennlig arrangement.

Påmelding er nå stengt.