Bruksridning og ridetur 23.juni

Vi trener på banen fra kl 11.00 fram til kl 12.30 på Heen I Eidsberg. Du kan delta med hest og rytter i alle aldere, med eller uten erfaring. Vi setter opp en løype inne på ridebanen med ulike oppgaver. Du kan enten leie eller ri, alt er opp til deg og din hest. Har du ikke hest er du uansett hjertelig velkommen for det sosiale.

Etter treningen vil det bli en liten ridetur på ca 1,5 time for de som ønsker det.

Det er god plass til parkering.

Påmelding senest dagen før til Annette Bråten på tlf 90039268 eller send en melding på Messenger.

Heensveien 261, Eidsberg

Her kommer noen ord fra dagen.

Dagen i dag ble svært vellykket til tross for at bruksridningen og den etterfølgende turen ble flyttet til Jeløy pga baneforholdene på Heen. Det var bare en påmeldt som møtte til banetreningen, som egentlig er en WE bane. Pluss oss som er hjemmehørende der da. Banen er kjempefin, med litt andre utfordringer en på Heen. Der viktigste er jo at hesten må bruke hodet og rytteren koser seg. Etterpå ble det vel ca 2 timers ridetur I det flotte terrenget som vi har på Ramberg! Sandra ringte og meldte seg på i siste liten. Hun rakk ikke treningen, men vi ventet, så hun fikk med seg hele turen. Takk for en strålende arangement og morsom dag, Tove Mette Jensen.

Sissel N Moen, leder ØTF

Foto: Marianne Ilgutubråten

Hestens Dag

Velkommen til Hestens Dag på Momarken den 31. august 2024.

Vi er invitert av Follo Travlag til å delta på arrangementet og vil stille med en egen stand hvor det bl. annet vil bli salg av foreningens flotte brodermerker, et begrenset antall t-skjorter og det vil bli mulighet for ØTF’s medlemmer å selge hesteutstyr de ikke lengre ønsker. I tillegg vil vi arrangere et turritt på ca 20 km.

Vi vil trenge funksjonærer, så hvis du ikke skal ri, og har mulighet til å hjelpe til så meld fra. Flere detaljer kommer senere, men sett av dagen!!

Bruksridning 26. mai

Minner om at det er bruksridetrening førstkommende søndag 26.mai fra kl 11 fram til ca kl 13-14 på Heen I Eidsberg. Du kan delta med hest og rytter i alle aldere og med eller uten erfaring. Vi setter opp en løype inne på ridebanen med ulike oppgaver. Du kan enten gå løypa eller ri, alt er opp til deg og din hest. Har du ikke hest er du uansett hjertelig velkommen for det sosiale.
Pga brannfare blir det ikke tent opp grill denne gangen.
Det er god plass til parkering.

Husk rikelig med drikke til deg og hesten. 😃

Heensveien 261, Eidsberg

Oppsummering fra medlemsmøte november 2022

I november avholdt vi medlemsmøte på Stallkroa på Momarken. 12 av 70 medlemmer deltok for en hyggelig og fin diskusjon. Under er en oppsummering av momenter som kom frem, og derav også en skisse av ting vi jobber med i foreningen for 2023.

Det er enighet om at de siste års turene fra Rødungstøl har fungert godt og er blant det enkleste og billigste vi får til å arrangere. Her får vi til å arrangere gode og svært rimelige turer. På Rødungstøl er det godt beite utenfor døra, og det er et lite værutsatt område. Vår turansvarlige Jon er allerede i forhandlinger med Rødungstøl om 2023-tur.

Andre områder har vært drøftet og sjekket opp i over noe tid:

 • Å finne et sted tilsvarende Rødungstøl, f.eks Venabu, slik at man kan bytte på fjellområder litt. Jon sjekker opp i dette.
 • Kongeveien over Dovre: Dette blir fort forholdsvis dyrt, og været blir avgjørende for en vellykket tur. Telt kan være en mulighet for å senke prisen, men passer ikke for alle.
 • Å ri fra sted til sted i Hallingdal: Dette er krevende å arrangere, dyrt, og krever sjåfør for å frakte bagasje og høy.
 • Å ri fra turisthytte til turisthytte: Dette anses som vanskelig siden vi ofte er ganske mange. Vi har vært i dialog med turistforeningen i Østfold, men de var lite behjelpelige.
 • Området rundt Geilo: Jon har erfart at været fort kan være ustabilt for å planlegge en slik tur langt frem i tid. Østsiden av Hallingskarvet er gjerne bedre.
 • Muligheter for området rundt Mesnali: Her er det allerede veldig mye hest. Et alternativ kan være å leie en hytte på åremål, men det er vanskelig å finne et sted der beite følger med.
 • Gomobu: Her slet vi med beite på 2019-turen, men det sjekkes opp om det finnes bedre muligheter.

For 2023-sesongen jobbes det konkret med følgende:

 • Rødungstøl-tur
 • Øivind arbeider med en tur langs kysten i ytre Østfold, forslagsvis i juni 2023, over to netter
 • Todagers-turer med overnatting i f.eks lavvo, med medbragt mat. Dette kan bli et rimeligere alternativ en turer på høyfjellshotell. Jon tenker Losby-Vangen (Østmarka), og jobber med dette.
 • Løvsprett-turen, foreningens årlige sesongstart, ca. tidlig mai 2023. Det har kommet inn et spennende forslag i Østre Trøgstad. Dette ser vi frem til!

I tillegg har vi diskutert foreningens muligheter til å fungere som kursarrangør og avholde kurs og foredrag enten med interne eller eksterne kursholdere. Her er en del forslag som ble diskutert i møtet:

 • Gjennomgang av friluftsloven (allemannsretten), spesielt med hensyn til ferdsel med hest
 • Bittilpasning, stresspunkter osv.
 • Hovstell
 • Dyreredning, sikre hesten i myr
 • Kurs i relasjonell horsemanship
 • Brukskjøring. Her jobber vi med å få til noe med Camilla på Brevik.

I medlemsmøtet ble det også trukket frem at vi som forening er en god gjeng mennesker med masse kompetanse som kan trekke veksler på hverandre. Her er det et stort potensiale, som også brukes!

Vi ser frem til mange og varierte aktiviteter i 2023 og håper å se både nye og gamle fjes og hester i året som kommer.

Løvfallsturen 2022

Østfold Turhestforenings årlige løvfallstur gikk av stabelen lørdag 10. september i Eidsberg. Vi var 9 stykker som red ca. 2 mil. Vi red både på grus og asfalt, skog og jroder. Vi hadde lunsj på Pyth hos Øivind Gryteland, mens noen hester beitet og andre sto på boks og fikk høy. Det var en fantastisk tur i kjempefint vær.

Takk til Shantee Andreassen for flotte bilder!