Om Østfold Turhestforening

Østfold turhestforening vil representere alle som driver med hest i fylket, enten du tilbringer mest tid på tur, på bakken eller på ridebanen. Vi vil være det naturlige møtestedet for alle med interesse for turridning- og kjøring, og arbeider aktivt med tilgjengeliggjøring av områder innenfor friluftslovens og privatrettslite rammer. Foreningen arrangerer turritt og utflukter, samt andre medlemsaktiviteter som naturlig hører under foreningens virksomhet. I tillegg til sosiale sammenkomster holdes det også kurs i alt fra seletøysreparasjon til tømmekjøring, og treninger i bruksridning (skeid/ranch trail). Det ligger også i foreningens mandat å arbeide for å bedre rammevilkårene for de som driver med hest som næring.

Foreningens vedtekter kan leses her.

Østfold Turhestforening ble stiftet 21.januar 2009 i Tomter. Foreningen kom i stand etter en vellykket ridetur Østfold på tvers.  Rundt tyve deltakere fikk oppleve turridning i lavlandet på en måte de færreste gjør. Det ble derfor uttrykt et ønske om å etablere en forening som kan ivareta hesteinteressertes muligheter til å komme frem i landskapet.

Grytelandstjernet, i Skantebygda nær Suteren
Grytelandstjernet i Skantebygda, i hjertet av Østfold. Meld deg inn og oppdag mer av det vakre fylket vårt!

Foreningen vil representere alle som driver med hest, uavhengig av sportsgren og hesterase, Vi arbeider for tilgjengelige ride- og kjøreveier for alle. Vi er registrert i Frivillighetsregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 993 638 021.

Styret

Foreningen består av:

  • Leder – Toril Attramadal
  • Kasserer – Paul Martin Staff
  • Sekretær – Ann Heidi Ripnes
  • Styremedlem – Øivind Gryteland
  • Styremedlem – Erik Bredeg
  • Styremedlem – Merethe Holby
  • Vara – Jon Hamre

Andre roller tilknyttet styret:

  • Valgkomité – Kjersti Walford
  • Turleder – Jon Hamre
  • Webredaktør – Ellen Klaveness

Grafisk profil

Som emblem har Østfold Turhestforening valgt Skinfakse, hesten som drar Dag over himmelen. Derfor den sølvskimrende hesten og solhjulet på blå bunn. Natt trekkes i Norrøn mytologi over himmelen av Rimfakse. Emblemet er designet av Hilde Støver. Hesten i motivet er den såkalte Veggerslev-hesten, en kappenål funnet på Djursland i Jylland, datert ca. 600 e.kr. Du kan støtte ØTF ved å kjøpe merchandise med foreningens profil her.

Gi din grasrotandel!

ØTF avhenger av økonomiske midler for å gjøre sitt arbeid. Grasrotandelen er en verdifull inntektskilde for foreningen, og vi blir svært takknemlig om du vil gi oss din. Her er strekkoden du trenger for å gi foreningen din Grasrotandel. Skriv den ut og ta den med neste gang du leverer lotto eller tipping.