Langturen 2022 vel gjennomført

Østfold Turhestforenings langtur i 2022 er over.

Torsdag red vi vegen langs Rødungen et stykket før vi tok innover mot Reineskarvet. Her var vi oppe på 1356 moh.

Rast ved Eitrestølen, med Reineskarvet i bakgrunnen. Foto: Sissel Norbeck Moen

Regnet kom akkurat når vi rastet. Tilbake red vi også i kjente spor, over fossen. Tuen var på 18.6 km.

Foto: Øystein Sariberget

Fredagens tur gikk til Fagerdalen støl, hvor vi får oppleve ekte stølsliv med dyr, og stølskost. Denne gangen også, valgte Jon en ny rute over fjellet. Vi red over brua som vi fant i fjor, også fulgte vi toppene bortover. Koste oss noen timer på Fagerdalen støl, med spekemat og rømmegrøt, pils og en liten cowboystrekk. Litt ny bri på hjemvegen også.

En spennende dag på hesteryggen. 23.1 km.

Lørdag red vi ut via Bergsjøstølen, og helt inn til Hesthovdstølen. Så dro vi inn i fjellet, over Store Natten 1235 moh. Videre red vi over Mørehovda. Rastet ikke langt unna Eitresstølen, og red samme vei hjem som på torsdag. 18.5 km.

Alt i alt en super langhelg, med mange nye bekjentskap. Litt mere vind enn ønsket, men heldigvis lite nedbør. Vi gleder oss alle til neste tur.

Søndag ble frokosten spist og gjerdene tatt ned og vi forlot Rødungstøl ca. 10:30 på formiddagen. Takk til alle som deltok og var med på å skape god stemning på denne turen, og spesiell takk til Jon og Erik for planlegging og nok en gang vellykket gjennomføring!