Langturen 2020, Hallingdal

2020 har vært et merkverdig år så langt, også for Turhestforeningen. Flere planlagte arrangementer ble rammet av nedstengningen i første halvdel av året. Da var det en ekstra stor glede at vi fikk grønt lys til å avholde årets store begivenhet, og at den ble så til de grader vellykket! Nå er vi vel hjemme i stua, slitne og veldig fornøyde med årets langtur.

Planen var å møtes tirsdag ettermiddag, ri inn i fjellet og overnatte der, men planen måtte endres grunnet de store snømengdene i fjellet. Planen om å sove på Fagerdalstølen gikk deretter også i vasken, grunnet dårlig værmelding.

Torsdag kom sola!

Dag 1 red vi inn under Reineskarvet. Det er en nytelse for øyet. Vi rastet på Eitrestølen, og red tilbake via Bergsjøstølen; 20 km. En herlig dag i fjellet.

Dag 2 red vi inn til Fagerdalsstølen. Vi hadde en god rast på stølen, hvor vi fikk kjøpt rømmegrøt og spekemat. Hestene fikk stå i innhegning og det ble tid til en liten cowboystrekk i skråningen. Hjem red vi Tvistvassdraget og veien bort til Rødungstølen. 30 km ble det denne dagen. Litt slitne, ganske solbrente, men veldig fornøyde, rakk vi akkurat hjem til middag. Én skoing ble det på turguide Jon på denne turen.

Dag 3 red vi ut via Bergsjøstølen. Her skulle vi prøve en ny rute. Det ble litt fram og tilbake, så vi var ganske sent fremme ved rast som var i nærheten av Eitrestølen, ved en litenbekk. Turen var på 20 km, men den tok lengre tid enn planlagt. Blant annet fordi to hester mistet sko, og én hest skar seg på en stein i bekken og måtte ha førstehjelp. Godt vi har med både veterinær og hovslager i turfølget – det setter vi stor pris på! Likevel ble det en fantastisk dag i fjellet. Vel tilbake på Rødungstølen ble det enda en skoing på Jon, og Jeanette sydde 5 sting på hesten som hadde skåret seg.

De fleste tok seg tid til å pakke sammen så mye som mulig før middagen, da regnet skulle komme på natten. Søndag spiste vi frokost og plukket ned gjerdene på rekordtid, da alle var med og hjalp til. Heldigvis fikk vi oppholdsvær mens vi holdt på!

Vi bodde fire netter på Rødungstøl Høyfjellshotell. Grunnet Covid-19 var det denne gangen ikke live musikk på hotellet, men hvem trenger det? Vi har kost oss med gode historier, poesi, sang, stev og gitarspill. Latteren har sittet løst. For en fantastisk fin gjeng, både på dagen på hesteryggen og på kvelden i salongen.

Hotellet har som vanlig levert, og vi gleder oss til å komme tilbake i fremtiden!

Neste arrangement i foreningen er Løvfallsturen den 11. september, foreningens årlige høsttur. Da turridning kan gjennomføres innenfor smittevernmessige forsvarlige rammer, regner vi med å få avviklet Løvfallsturen som vanlig i år også dersom smittesituasjonen skulle endre seg i løpet av den neste måneden. Hjertelig velkommen til alle kjente fjes, og spesielt til de mange nye medlemmer vi har fått i løpet av sesongen! Vi håper på godt oppmøte.