Østforld turhestforening krysser fylkesgrensen

Jeg heter Kjersti Hartig, er veterinær av yrke og paragrafrytter i Mattilsynet. Der jobber jeg først og fremst med animalske næringsmidler og drikkevann. Jeg er bosatt i Sørum, Akershus, men er opprinnelig fra Sarpsborg med familiære røtter i Rakkestad. Jeg har ridd «i alle år», kun hobbybasert. Egen hest kjøpte jeg første gang i 2004 etter at barna var kommet til. Nåværende hest heter Amo og er en ni år gammel kaldblodsvallak. Han har måttet foreta det berømte hoppet etter Wirkola, da jeg var så uheldig å miste den forrige hesten i beinbrudd. Amo tok utfordringen og vi er et godt innarbeidet team idag. Han er snill og grei, kald i hodet, men med glimt i øyet og kan finne på noen skøyerstreker innimellom. Vi rir mest på tur, men kjører også gjerne og har deltatt på noen små stallstevner. Familien kjøpte for et par år tilbake et gammelt småbruk i Eidsvoll og benytter det som fritidsbolig. Der er det et fantastisk turterreng som Amo og jeg utforsker sommerstid. Han er en utmerket turhest som går på med friskt mot i all slags terreng. Jeg har alltid vært glad i naturen og stortrives med å kunne kombinere hest og natur. Jeg visste at det fantes en aktiv gjeng med turryttere i Østfold, og gleden var stor da jeg endelig fant dere. Det var fantastisk moro å være med på Herregaardsrittet i fjor, slike turer skal det bli flere av.

  Kjersti