På tur til den 158 Rørosmartnan

For tredje gang har jeg nå vært med og laget film om kjøring til Rørosmartnan. Første gang var for 15 år siden, og filmen selger fremdeles. Siden det er flere som er interessert, forespurte jeg meg litt om hvordan en kan få delta med egen hest i den offisielle kjøringen som avsluttes med innkjøring under åpningen av martnan.

Om man  ikke er tilsluttet kjørelag som allerede er med, eller har bopel i deres distrikter,  må en henvende seg eller søke hos turistsjefen i Røros. Noe som da er viktig er at det finnes en dokumentert historisk handelsvei eller kjørevei til Røros fra ditt startsted. Så om det finnes slikt fra Østfold ville en høyst sannsynelig  få være med, da turen må starte allerede i januar, og man da sikkert vil være de lengst kjørende til Rørosmartnan i nyere tid. Ellers er det mulig å kontakte de godkjente kjørelagene å være med som passasjer uten egen hest, der det skulle finnes plass.

Lykke til!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kjetil

 Har du en historie om en tur eller om deg og hesten din? Skriv 10 -20 linjer om det, og send det til meg, så legger jeg det ut. Dette er måten å bli kjent med hverandre før vi treffes sammen på tur.

kjetil.simonsen@netcom.no