Ride- og kjøretur i Røros juli 2018

Da var turen «I Falkbergets fotspor» over for denne gangen. Denne turen ble organisert i samarbeid med Østfold Turhestforening v/ leder Sissel Norbeck Moen og Inge Walløe, kjentmann i Røros. Sistnevnte hadde lagt ruta og samlet historisk dokumentasjon fra de forskjellige gruvene og anleggene, slik at det i tillegg til en reise i fantastisk og utfordrende terreng også ble en reise i norsk bergverkshistorie.

De mest ihuga historieinteresserte av oss besøkte oså Rørosmuseet før vi begav oss ut på turen.

Sissel og to til fra ØTF hadde allerede vært i fjellet en uke før de slo seg sammen med oss andre. Turen startet på Rørosgård, og hadde første stans med overnatting ved Rødal gruve. Derfra gikk turen over fjellet til Kongens gruve, hvor vi hadde pause, før vi tok turen til Muggruva hvor vi slo leir rett nedenfor i dalen hvor det var bedre ly. Veien ned var her så bratt at de av oss som kjørte måtte gå ut av vognene eller hjelpe hestene med bremsingen på annen måte.

Siste dagen fulgte vi Arvedalslinja, en gammel jernbanetrasé mellom gruvene og smeltehytta, tilbake til Kongens grue via Christianus Sextus hvor vi hadde lunsj. Fra Kongen gikk turen ned i dalen, og tilbake til Rørosgård. Drøye 60km i vanskelig terreng, på tre dager, med flinke hester, og et hyggelig reisefølge.

For de som ikke var med i denne omgang, håper vi at denne turen blir aktuell igjen ved en senere anledning.

Vi ser også frem til årets langtur i Hallingdal, som starter neste uke!