Langturen 2018

Da er årets langtur vel gjennomført.

Vi bodde 4 netter på Rødungstøl Høyfjellshotell. God mat og dans hver kveld og flott beite til hestene rett utenfor døren – hva mer kan man ønske seg? I tillegg lå hotellet like ved innsjøen Rødungen som innbød til både morgenbading og bading med hest.

Første dagen red vi over Varaldsethøgda til Fagerdalsstølen. Høyt oppe på fjellet. Været var lettskyet og greit. Det kom en liten skur, og litt blåste det på toppene, men helt ok etter varmen som har vært i sommer. Vi hadde en god rast på Fagerdalen Støl, hvor hestene fikk stå i innhegning og det ble tid til en liten Cowboystrekk i skråningen. Hjem red vi Tvistvassdraget og veien bort til Rødungstøl. 30 km ble det denne dagen. Litt slitne, men veldig fornøyde, rakk vi akkurat hjem til middag.

Dag 2 og vi red inn under Reineskarvet. For et terreng! Det var nytelse fra start til slutt. Vi rastet på Eitrestølen, og red tilbake via Bergsjøstølen. Sommerregnet var ingen nedtur. 20 km og en herlig dag.

Dag 3. Fortsatt lettskyet, litt lavere temperatur og litt vind, så regntøy/vindtøy kom tidlig på. Vi red ut via Bergsjøstølen, men tok en rute litt lenger øst denne gangen. Rastet igjen på Eitrestølen og red en annen vei tilbake. Her tok vi en sjanse. Litt usikre på terrenget, men det gikk greit. Finalen kom da vi plutselig befant oss på toppen av Rødungsberget. Jon var spent på reaksjonene akkurat da, men han hadde med seg en gjeng med ryttere som hadde vært på tur før, så den tok vi alle på strak arm. Mange som sto nede på hotellet og lurte på om vi var helt normale da vi kom ridende ned. Men med rutinerte både ryttere og hester så var det knapt en utfordring. 20 km.

Det har vært noen fantastiske dager. Flotte mennesker, mye moro og latter på kveldene.  Supre hester. Ingen som ikke kunne gå hvor som helst i rekka, eller ikke tålte noen nær seg. Det forenkler det hele når alle er så enkle. Stor takk til tursjef Jon Hamre som hadde fikset dette flotte oppholdet og fantastiske turer i vanvittig vakker natur. Spennende og til dels utfordrende terreng. Men såpass bør det være.

Neste arrangement i foreningen er Løvfallsturen den 15 september (foreningens årlige høsttur). Vi gjentar deretter fjorårets braksuksess og arrangerer Momarkenrittet den 22. september. Momarkenrittet kan ris som distanseritt med direkte påmelding i HorsePro, eller som et turritt over 2 mil for de som ønsker det.

Vi håper å se mange av foreningens medlemmer der!