Langturen 2021 – Ålsfjella


Første dagen var det spådd nedbør, så Jon valgte en trygg rute, i tilfelle tåka skulle komme. Vi red ut via Bergsjøstølen og hekt inn til Hesthovdstølen. Så dro vi inn i fjellet, over Store natten 1235 moh. Videre red vi over Mørehovda. Da kom regnet. Vi måtte stoppe for å slå på en sko og lete etter en boots, så da spiste vi lunsj i salen. Turen gikk videre i regnvær. Raskeste veien til Bergsjøstølen og hjem. Turen var på 19,1 km. Ganske våte hele gjengen.
Fredagens tur gikk til Fagerdalen støl hvor vi får oppleve ekte stølsliv med dyr og stølskost. Denne gangen også, valgte Jon en ny rute over fjellet. Noe som ble både spennende, morsomt og ganske slitsomt for hestene. Vi red veien innover langs Rødungen, holdt til venstre og fant en spennede bro!

Foto: Marianne Ilgutubråten

Videre gikk turen over fjellet. Her ble det litt leting etter stier mellom myrene, men gutta loset oss trygt fram til Fagerdalen. Høyeste punkt 1262 moh.

Foto: Unni Elisabeth Roll

Vel framme på Fagerdalen ble det både øl og rømmegrøt, spekemat og div sveler. Som vanlig en cowboystrekk i sola.

Foto: Kjetil Guriby Huuse

Etterpå tok vi grusveien hjem. Hesten var slitne i beina etter å ha gått i lyng og krattskog.

Lørdag red vi samme vegen, langs Rødungen men tok innover mot Reineskarvet. Her var vi oppe på 1356 moh. Turen var på 25,7 km. Vi rastet på Eitrestølen. Så red vi hjem, fortsatt i oppholdsvær.

Søndag ble frokosten spist og gjerdene tatt ned og vi forlot Rødungstøl kl, 10 på formiddagen. Akkurat når regnet kom tilbake
Takk til alle som deltok og var med på å skape god stemning på denne turen,
Og takk til Jon og Erik for planlegging og nok en gang vellykket gjennomføring!

Foto: Tom Thorvaldsen
Foto: Tom Thorvaldsen