Aggershusiske Ridende Jægercorps. «Hest i sentrum», Akershus festning 25.05.2013

 Lørdag 25. mai var en stor dag for Aggerhusiske Ridende Jæger-Corps. Vi var så heldige å bli invitert til “Hest i sentrum” på Akershus Festning, arrangert av Det ridende politi og Norges rytterforbund. Tusen takk til ryttersjef Drude O. Fogh for invitasjon.

Vi møtte opp med en 4’er, bestående av to dølahester og to friesere, alle svarte, som ble plukket ut på trening helgen før. Dette var veldig spennende, og vi hadde heldigvis både prosjektleder for Aggerhusiske Ridende Jæger-Corps Øivind Gryteland, oberstløytnant Tore Kielland Gransæther og Kjetil Simonsen som behjelpelig bakkemannskap. Takk til Tore for lån av uniformer og hjelp til en siste finpuss av kommandoer, og takk til Kjetil Simonsen for alle bilder og film.

               

Det som var meget spesielt denne gangen var at vi red sammen med musikkaptein Erik Ragnar Petersen, Norges eldste nålevende dragon som fortsatt sitter til hest. Han ble i mars 90 år og rir fremdeles. På slutten av programmet stilte vi opp slik at Erik red mellom oss, og vi sluttet oss etter han og red rundt i ridehuset. For en ære! Han var svært fornøyd med dagen, men han hadde ett ønske for neste år: da skulle han ri med oss hele tiden, og være med på hele programmet. Det står respekt av en mann på 90 år med ca. 84 års rideerfaring og som har vært i det militære siden han var 14 år. Takk til Erik Ragnar Petersen som stilte opp, og takk til Rytterkorpset som lånte han den flotte politihesten Mode.

Det var ca. 1200 besøkende innom den dagen, som fikk sett dressur, riddershow, ponni oppvisning og ikke minst trening av politihester. En fantastisk dag med strålende solskinn som vi vil minnes lenge. Vi gleder oss allerede til neste år, håper vi da kan stille en hel divisjon med 16 hester.

Lene