Aggerhusiske Ridende Jæger-Corps Første trening på Momarken travbane 19.—20. mai 2013

 Vi hadde den første offisielle treningen for Aggerhusiske Ridende Jæger-Corps på Momarken 19. og 20. mai. Vi var totalt 14 stk som trente begge dager, i tillegg til Vaktmester Tore K. Gransæther og Ivar M. Hansen. Først til fots, for å se litt på oppstillinger og kommandoer. Så hentet vi hester og fant frem til fungerende 4-ere. Første økt gikk overraskende bra, hestene falt fort til ro tett i tett. Det er forunderlig hvor raskt de godtar å gå så nærme fremmede hester. Og når man har ridd slik en stund faller de naturlig på plass tett sammen. Så tett at stigbøyler mistes fordi man henger fast…
 
Etter første økt på søndag fikk hestene en god pause hvor de fikk tenkt seg litt om, og døyvet inntrykk og lærdom. Også vi ryttere, så vi var enda mer innstilt på å gjøre dette enda bedre på neste økt. Og bedre gikk det, vi var vel alle ganske fornøyde med både egen og hesters innsats. På kvelden så vi film fra dagens økter, Kjetil hadde filmet hele dagen og rigget det til så vi fikk sett det på tv’en. Han filmet og tok også bilder, så vi får nok se litt dokumentasjon etter hvert i tillegg til bilder vedlagt.
 
Søndagen kom og alle var veldig positive med tanke på gårsdagens trening. Litt rokkering på hester og 4’ere, siden noen kom til og noen dro på lørdag. Men det gikk også fint, og vi hadde en flott økt med en liten pause underveis. Hestene falt naturlig inn i rekkene og kommandoer satt bedre. Ikke rart man sier at øvelse gjør mester?
 
Jeg må si jeg er imponert over både ryttere og hester, og hele helgen og treningen gikk over all forventning. De som var med på Dragonrittet i 2011 kjente litt til dette, men mange nye har også kommet til. Folk er så positive og jeg håper og tror at alle har kost seg like mye som meg. Det er en så lystig stemning blandt medlemmene og alle hjelper alle. Flott vær hadde vi også, sol og deilig varme.
 
Og det er jo utrolig moro at dette tar form nå, etter årelang planlegging fra Øivind Gryteland. Det må være moro for han å se at dette ikke bare fungerer, men at folk engasjerer seg og virkelig synes dette er moro. All ære til Øivind og den jobben han har lagt, og fremdeles legger i dette. Og for oss “soldater” får vi en helt unik trening på både oss selv og ikke minst hestene. Her får vi trent på lydighet, smidighet og ikke minst balanse for både to- og firbente. Litt vanskelig å ikke si noe når vi rir, da alle untatt korporalen må be om dispans for å snakke. Her er det “hårda bud”, men korporal Tom Thorvaldsen var meget fornøyd med 3 damer i sin 4’er som ikke sa noe. Dette kunne han bli vandt til! Enda godt vi har pauser, så vi får tømt litt av oppsamlet skravling…
 
Tusen takk til alle som kom og bidro til at dette ble en fantastisk helg. Og til dere som ikke hadde anledning: neste trening 15. og 16. juni kan dere bare glede dere til!
 
Lene